Bild på Hälsosamma tekakor

Hälsosamma tekakor

Linda88
mån, 2014-12-08 16:27

Dessa tekakor kan man äta med gott samvete. Gjorda på dinkelmjöl med havregryn och linfrö. 

Receptet ger

20
"",st""

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl havregryn
  • 50 gram jäst
  • 2 tsk salt
  • 50 gram smör rumsvarmt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 8-10 dl dinkelmjöl med fullkorn
  • 1 dl krossade linfrön

Gör så här

  1. Koka upp mjölken under omrörning, annars bränns den lätt vid. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 35-37 grader.

  2. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt havregryns/mjölkblandningen och lite i taget och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör i kuber, linfrö, salt och rapsolja. Rör om ordentligt.

  3. Arbeta in mjölet efter hand, spara någon deciliter till utbakningen.

  4. Låt degen jäsa i 40 minuter under bakduk.

  5. Sätt ugnen på 225 grader. (varmluft)

  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20. Kavla ut/platta till varje tekaka och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga med gaffel och låt jäsa i 2o minuter under bakduk. 

Mjöl

Översta 5dl mjöl skall ej vara med, endast dinkelmjölet i degen.

Hur mycket mjölk?

Hur mycket mjölk?

5 dl

5 dl

Hur länge ska de vara inne i

Hur länge ska de vara inne i ugnen?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.