Bild på Krukbröd

Krukbröd

Milda, www.milda.se
fre, 2010-05-28 13:07

Receptet ger

12 - 14
stycken

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 25 g Milda i folie, (eller 1/4 dl Milda flytande margarin)
  • 4 dl vatten, 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 1 dl grahamsmjöl, (60 g)
  • 9-10 dl vetemjöl, (575 g)
  • 1 tsk kummin, stött
  • 12-14 st små lerkrukor (typ blomkrukor)
  • Milda flytande margarin
  • små rundklippta bakplåtspapper att lägga i botten på krukorna

Gör så här

  1. 1. Smula sönder jästen i en degbunke och lös den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, margarin, salt, kummin, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman degen och knåda den smidig. Strö lite mjöl över degen och täck bunken med plastfolie. Låt degen jäsa 1 timme eller på svalt ställe över natten.

    2. Arbeta ihop degen på lättmjölad bakbänk. Dela degen i 2 delar och forma till längder som delas i 12-14 lika stora bitar. Rulla till bullar och lägg i de smorda krukorna, strö över mjöl. Eller kavla ut delarna till avlånga kakor 36 x 15 cm. Pensla ytan med lite Milda och dela var kaka i 6-7 lika breda bitar. Rulla samman och ställ bitarna på högkant i lerkrukorna med rundklippt bakpapper i botten. Ställ krukorna på ugnsplåt och låt jäsa under duk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

    3. Grädda bröden 15-20 minuter på näst högsta falsen.

    4. Njut bröden nygräddade och avsvalnade med bara en klick SmörgåsMilda.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.