Bild på Naan

Naan

cecilla
fre, 2010-06-25 08:06

Jag har letat, provbakat och letat lite till för att hitta det ultimata naanreceptet för hemmabruk, riktigt som i Indien smakar de inte men det är inte långt ifrån

Receptet ger

12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummen mjölk
  • 2,5 dl fil eller yoghurt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ca 10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Lös jästen i en blandning av mjölk och fil eller yoghurt.

     Blanda salt och bakpulver i vetemjölet. Rör ner mjölet i vätskan och knåda degen smidig 8 minuter i maskin.

    Täck med plast och jäs degen 1 timme. Platta till degen och dela den i 12 lika stora bitar.

    Kavla eller tryck ut dem till tunna, droppformade bröd.

    Grädda i ugn på högsta värme under grillelementet. Två bröd får plats åt gången på plåten. Vänd bröden efter ungefär 2 minuter när de börjar blåsa upp sig och får gräddade prickar. Grädda en halv minut på andra sidan.

    Linda i handdukar, ät bröden varma eller ljumma. De blir sega och torra sedan de kallnat.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.