Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pitabröd
perfekt att frysa in. Goda att fylla.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 20 st stora pitabröd
Räcker till...
20 st stora pitabröd
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 8 dl vatten
- 1 pkt jäst
- 1 msk olivolja
- 1 msk salt
- 2 liter vetemjöl
Blanda vatten, jäst, olivolja och salt i en bunke.
Tillsätt vetemjöl och arbeta till degen blir seg och blank och släpper bunkens kanter.
Låt jäsa ca 30 min.
Tag upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en rulle, dela den i 20 delar och forma varje del till en centimetertjocka runda kakor.
Låt jäsa under handduk på en plåt ca 20 minuter.
Sätt på ugnen på 275 grader.
Vänd på bröden och grädda dem i den varma ugnen i ca 6-7 minuter.
Låt bröden svalna på galler under en handduk.