Bild på Scones med kanel och morötter

Scones med kanel och morötter

morski
tors, 2010-06-17 11:37

Jättegoda scones som till skillnad från vanliga scones går utmärkt att äta kalla.

Receptet ger

4
personer

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl vatten
  • 100 gram margarin
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 stycken morötter
  • 1,5 tsk kanel

Gör så här

  1. Blanda salt, bakpulver, kanel och mjöl i en bunke. Riv morötterna och blanda ner. Skär margarinet i bitar och blanda med mjölet. Blanda ner vattnet och rör ihop till en deg. Dela upp degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors, nagga kakorna med en gaffel.

  2. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i ungefär 10 minuter

En ny favorit helt klart. Var

En ny favorit helt klart. Var dock beredd att kompensera med mer mjöl och längre tid i ugnen om dina morötter är väldigt stora.

dom var goda!

dom var goda!

jättegoda!

jättegoda!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.