Bild på Äppelkaka

Äppelkaka

I mitt kök
lör, 2010-06-05 08:52

Enkel, supergod och fortfarande supergod dagen efter.
Vi åt den med vaniljsås, men jag tror att den smakar lika gott med lite lättvispad grädde med lite vaniljsocker eller med glass.

Receptet ger

1
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram amör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • 4-5 st äpplen
  • ½ st citron (saften)

Gör så här

  1. Rör smör och strösocker ordentligt ljust och pösigt. Fortsätt vispa in ägg, ett i taget, och vispa smeten slät mellan varje ägg.

  2. Sikta ner vetemjöl tillsammans med bakpulver i bunken. Vänd in mjölet i smeten med en slickepott och rör till sist ner mjölk till en slät smet.

  3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Delar du äpplet med en äppelklyftare behöver man dela varje klyfta för att de ska bli färdiga samtidigt som smeten.

    Pressa citronsaft över äppelklyftorna så de inte mörknar.

  4. Klä en liten långpanna (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper. Klicka i och bred ut smeten i formen med en slickepott.

    Stick ner äppelklyftorna ganska tätt i smeten. Strö över pärlsocker och dofta över kanel efter eget tycke och smak.

    Grädda kakan gyllenbrun på nedre falsen i 175 grader i 30-40 minuter.

  5. Njuut!
    ~ Annelie ~

    http://imittkok.se

jättegod!

snabb och bra

Har precis bakat och ska äta

Har precis bakat och ska äta nu den är bara så god

Har nu bakat...Så mumsigt. Åh

Har nu bakat...Så mumsigt. Åh så lätt att baka..Tack!!!!
Kramizzz Annelie..

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.