Bild på Bananchockladkaka

Bananchockladkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2010-03-08 23:36

Recept på söt och god kaka som bakas i långpanna. 

Receptet ger

1
st
liten långpanna eller 18 muffins

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 g smält smör
  • 2 st bananer
  • 75 g hackad mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Vispa ägg, socker och sirap luftigt. Rör ned youghurt och vänd därefter ned vetemjöl blandat med bakpulver.

  3. Skär bananerna i små tärningar och tillsätt smör, banantärningar och hackad choklad i smeten.

  4. Fördela smeten i en liten smord långpanna eller i 18 muffinsformar.

  5. Grädda långpanna ca 30 minuter och muffins ca 20 minuter .

  6. Tips: 

    Kakan går bra att frysa.

Riktigt god kaka och saftig!

Riktigt god kaka och saftig!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.