Bild på Madeleine Cupcakes
Bild på Madeleine Cupcakes

Madeleine Cupcakes

Passion4baking, www.passionforbaking.com
fre, 2015-05-22 11:38

De här cupcakesen görs på samma smet som man använder för att göra madeleinekakor, men här i cupcakeform. Det är en otroligt saftig och god cupcake som smakar friskt av citron. Jag serverar ofta dessa när jag får gäster eftersom de går så fort att baka. Jättegoda med lite härlig vaniljsås, hemlagad såklart, och färska bär eller frukt. Du kan också baka denna smet i en bakpappersklädd långpanna. Ställ då den färdiggräddade kakan i ugnen i 30 minuter innan du skär kakan i bitar. 

Receptet ger

24
st
cupcakes

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 185 g mjöl
  • 1,25 tsk bakpulver
  • 200 g ägg ca 4 stk
  • 180 g socker
  • 110 g Dr. Oetker flytande glykos
  • 75 g osaltat smör
  • 40 g standardmjölk
  • 75 g färskpressad citronsaft

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • Dr. Oetker Tårtmousse
  • mjölk
  • björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram en muffinsplåt och sätt i muffinsformar, eller klä en långpanna med bakplåtspapper. Spraya bakpappret med bakfett och ställ åt sidan.

  2. Sikta mjöl och bakpulver i en skål. 

  3. Häll ägg och socker i en vispskål och vispa samman till en ljus och luftig äggsmet, i cirka 10 minuter.

  4. Smält samman smör och flytande glykos i en liten kastrull. När det är smält tar du av kastrullen från plattan och rör ner standardmjölken. Ställ åt sidan så länge.

  5. Tillsätt en tredjedel av mjölblandningen i äggsmeten. Häll också i en tredjedel av smörblandningen. Tillsätt sedan mjölblandning och smörblandning i två omgångar till. Vispa mellan varven, men inte mer än nödvändigt. 

  6. Tillsätt sedan färskpressad citronsaft och blanda väl.

  7. Ta fram cupcakesformarna och fyll dem nästasn fulla, cirka 1/4 cm från från toppen.

  8. Grädda formarna i 20-24 minuter, eller tills de är gyllene i färgen. Samma gäller om du i stället bakar i en långpanna.

  9. Dessa smakar så gott och de smakar ännu bättre om du först sätter de färdiggräddade cupcakesen i frysen i 30 minuter. Då får de en ännu mer intensiv smak.

  10. Vispa Dr. Oetker tårtmousse till topping (de finns i smakerna vanilj, jordgubb och choklad) men använd 1/2 dl mindre mjölk än vad som står på påsen, då blir krämen mer stabil och mer lämplig att dekorera cupcakes med.

  11. Spritsa moussen på de tinade cupcakesen. Jag använder en tyll som heter Ateco 849. 

  12. Jag toppar varje cupcake med ett björnbär, det är så friskt och gott.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.