Bild på Bananrutor med kokosglasyr

Bananrutor med kokosglasyr

cupcakesfluffan
ons, 2010-06-23 19:31

Härligt saftiga bananrutor med exotisk nektar i glasyren. Brukar göra dubbel sats av smeten och grädda i den stora långpannan, dvs standarlångpannan som brukar ingå i ugnen.

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram smör
  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 st mosade bananer

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 3 dl florsocker
  • 3 1/2 msk koncentrerad exotisk nektar
  • kokosflingor

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.

    Tillsätt smör och mjölk och mosad banan.

  4. Häll smeten i en smord form, jag brukar bröa den med kokos istället för ströbröd, blir mycket godare.

  5. Grädda i 175 grader, 30-35 minuter.

  6. Låt kallna. Rör ihop florsocker och nektar.

    Bred glasyren över kakan och strö på kokos. Låt stelna och skär i rutor.

Lät den grädda i 34 minuter,

Lät den grädda i 34 minuter, men det blev skräp :p
Och ja, jag gjorde som du skrev

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.