Bild på Citronmåne
Bild på Citronmåne
Bild på Citronmåne
Bild på Citronmåne
Bild på Citronmåne

Citronmåne

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2011-08-05 10:12

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • rivet skal från en tvättad citron
  • 2 ägg
  • 4 msk citronsaft
  • 1 påse (50 g) Dr. Oetker Hackade Mandlar
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1/2 dl mjölk

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 3 dl florsocker
  • 1 krm Dr. Oetker gul hushållsfärg
  • ca 3 msk citronsaft
  • ev. 1-2 msk vatten (för en smidigare konsistens)

Gör så här

  1. Rör smör, socker och citronskal mjukt och smidigt. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mandel och citronsaft.

  2. Rör samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten tillsammans med mjölken.

  3. Häll smeten i smord springform, ca 22 i diameter. Grädda ca 45 minuter i 175 grader.

  4. Känn efter med sticka att kakan är färdig, gräddningstiden varierar med olika ugnar. Låt kakan svalna under bakduk.

  5. Rör samman florsocker, citronsaft och hushållsfärg till en smidig glasyr och bred den över kakan.

Glasyren blir för hårt! och

Glasyren blir för hårt! och gud va det blir surt. men tillsammans med kakan blir det bra! Kollade andra resept och hade i lite vatten i glasyren, blev mycket bättre. nu kunde jag bre ut den på kakan utan att förstöra!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.