Bild på Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin

Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2016-10-19 07:31

Recept på äppelkakan som är både saftig och luftig, och har en mild smak av mazarin. Då den är sockerfri kan du njuta utav den utan att få dåligt samvete. ;-)

Servera gärna den med en klick grädde (gärna något sötad och med vanilj). 

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 1 st litet äpple
  • 35 gram smör
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 3 msk havremjölk
  • 3 msk rismjöl
  • 2 msk sötströ
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • ca 1 krm vanilj från Dr. Oetker Vaniljtwister
  • ca 4 droppar Dr. Oetker bittermandelarom

Rubrik

  • Valfri pensling

Ingrediens

  • 10 gram smör
  • 0,5 tsk sötströ
  • 1 krm kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret.

  3. Vispa ägg, bittermandelarom och sötning pösigt med elvisp.

  4. Blanda alla torra ingredienser och rör tillsammans med smör ner detta i äggvispet.

  5. Klä en liten brödform (ca 8X18) med bakplåtspapper och fördela i smeten.

  6. Skär ett litet äpple i tunna klyftor och tryck ned på kakan.

  7. Valfritt: Smält smör och blanda med kanel och extra sötning. Pensla ovanpå den ogräddade kakan.

  8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten för att bli extra saftig. Servera gärna med grädde som smaksatts med vanilj.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.