Bild på Glutenfri mjuk pepparkaka

Glutenfri mjuk pepparkaka

annicake
ons, 2010-11-17 16:30

En smakrik mjuk pepparkaka, som funkar att göra med både vanligt mjöl och glutenfritt.

Receptet ger

1
st
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl Lailas gula glutenfria mjölmix, kan bytas ut mot vanligt mjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen nejlika
  • ½ tsk bikarbonat
  • 50 gr smält smör
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker

  2. blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten

  3. smält smöret och tillsätt mjölken

  4. Vänd ner mjölblandningen växelvis med smöret i smeten

  5. Häll upp i smord och bröad form (tänk på att använda glutenfritt ströbröd om du gör den glutenfri)

  6. Grädda  i nedre delen av ugnen i 200* i ca 35-40 min

Kakan blev supergod i smaken!

Kakan blev supergod i smaken! Tyvärr fastnade min rejält i formen, så den gick helt sönder, trots smörjd och bröad form. Några tips angående denna annars så goda kaka?
Glad kväll!
Karin

Jättegod pepparkaka, bra

Jättegod pepparkaka, bra konsistens. Jag satte hälften ingefära och nejlikor (totalt 1 tsk) och en matsked lingonsylt och väldigt lite extra mjöl..Tänkte ha den till jul, men jag kommer nog få baka en till./Maria

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.