Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Peek-a-bo Valentine cake
Sockerkakan i detta recept gömmer en liten överraskning. En gullig liten kaka med en idé som går att variera i det oändliga.
Räcker till 1 st sockerkaka
Räcker till...
1 st sockerkaka
Recepttyp
Mjuka kakor
Sockerkaka
Tillfälle
Alla hjärtans dag
Ingredienser
Så gör du
- 6 st ägg
- 4 dl strösocker
- 200 g smör
- 2 dl mjölk
- 6 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
- röd eller rosa pastafärg
Glasyr
- 2 dl florsocker
- 2-4 tsk vatten
- rosa pastafärg
Dekoration
- Strösselhjärtan
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa två avlånga bakformar på minst 1,5-2 liter.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Smält smöret och tillsätt det tillsammans med mjölken i äggsmeten.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
- Häll över hälften av smeten i en annan bunke. Färga denna med några droppar röd pastafärg.
- Häll över den färgade smeten i den ena bakformen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Stickan ska inte bli smetig. Låt kakan vila i formen i 10 minuter, stjälp sedan upp den på ett galler och låt svalna helt.
- Skär kakan i centimetertjocka skivor och stansa ut lika stora hjärtan.
- Häll lite av den ofärgade smeten i botten av den andra formen. Rada upp hjärtanen rygg mot rygg i mitten av formen med spetsarna nedåt. Fyll på med resten av smeten så att hjärtanen täcks helt. Grädda även denna kakan på samma sätt.
- Glasyr: Rör samman florsocker vatten och pastafärg till en ljusrosa glasyr, ringla över kakan och strössla över med sockerhjärtan.