Bild på Solgul Påskkaka
Bild på Solgul Påskkaka
Bild på Solgul Påskkaka
Bild på Solgul Påskkaka
Bild på Solgul Påskkaka

Solgul Påskkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2011-03-09 18:09

Receptet ger

ca 25-30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk

Rubrik

  • Apelsinchokladkräm

Ingrediens

  • 150 gram mörk choklad 70%
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk Dr. Oetker flytande glykos
  • 25 gram smör
  • 2 st apelsiner, rivet skal

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • Dr. Oetker Golden perlini

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret.

  4. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm.

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Prova med en sticka så att kakan är klar.

  6. Gör sedan apelsinchokladkrämen.

Rubrik

  • Apelsinchokladkräm

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädde och glykos och häll det över chokladen. Rör till chokladen smält.

  2. Blanda i smör och rivet apelsinskal. Bred chokladenkrämen på kakan när den svalnat något.

  3. Dekorera med Golden Perlini. Skär sedan kakan i lagom stora fyrkantiga bitar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.