Bild på Baileys cupcakes
Bild på Baileys cupcakes
Bild på Baileys cupcakes
Bild på Baileys cupcakes
Bild på Baileys cupcakes

Baileys cupcakes

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-09 20:52

Receptet ger

12
st
cupcakes

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 150 g socker
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • 2 msk kakao
  • 3 st ägg
  • 175 g vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 g hackad mörk choklad

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Choco
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl Baileys
  • Dr. Oetker chokladhjärtan

Gör så här

  1. Rör ihop rumstempererat smör, socker, vaniljsocker och kakao. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.

  2. Vänd i siktat vetemjöl och bakpulver i smeten. Tillsätt chokladen, och blanda väl.

  3. Fördela smeten i muffinsformarna, och baka dem i 160° C (varmluftsugn) i 20-25 min. Känn efter med en gaffel eller sticka, om muffinsen är klara.

  4. Låt muffinsen svalna på galler.

  5. Vispa samman tårtmousse, mjölk och Baileys. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa på de avsvalnade muffinsen.

  6. Strö över chokladhjärtan och förvara kallt till servering

Kunde inte bli bättre!

Kunde inte bli bättre!

Superbra recept! Hade dock

5

Superbra recept! Hade dock inte någon fromage hemma så jag gjorde "vanlig" cupcake frosting med philadelphiaost, smör, florsocker, lite kakao och baileys.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.