Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Hallon och choklad muffins med chokladglasyr

Jassah

Vote
(4)

Räcker till 12 st cirka

Räcker till...

12 st cirka

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • hallon
  • 2 msk kakao
Glasyr
  • floursocker med chokladsmak
  • vatten
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (20-25 grader mer för vanlig ugn)

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

  3. Rör ner smält smör och mjölk

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver ,salt och kakao och rör ner i smeten.

  5. Rör i valfri mängd hallon i smeten

  6. Placera ut pappersformar på en plåt

  7. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

  8. Blanda lite vatten och floursocker med chokladsmak till bra konsistens

  9. bred ut glasyren på de avsvalnade muffinsen och garnera med strössel