Muffins med jordgubbsglasyr
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 100 gram smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
Rubrik
- Glasyr
Ingrediens
- vatten
- floursocker med jordgubbssmak
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (20-25 grader mer för vanlig ugn)
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör och mjölk
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten
Placera ut pappersformar på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
Blanda ihop lite vatten och florsocker med jordgubbssmak till önskad konsistens.
Bre ut glasyren på det avsvalnade muffinsen och garnera med strössel
Skriv kommentar