Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Muffins med jordgubbsglasyr

Jassah

Vote
(10)

Räcker till 12 st cirka

Räcker till...

12 st cirka

Kategorier
Recepttyp Muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
Glasyr
  • vatten
  • floursocker med jordgubbssmak
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (20-25 grader mer för vanlig ugn)

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

  3. Rör ner smält smör och mjölk

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten

  5. Placera ut pappersformar på en plåt.

  6.  Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

  7. Blanda ihop lite vatten och florsocker med jordgubbssmak till önskad konsistens.

  8. Bre ut glasyren på det avsvalnade muffinsen och garnera med strössel