Bild på Muffins med jordgubbsglasyr

Muffins med jordgubbsglasyr

Jassah
tis, 2010-06-15 18:40

Receptet ger

12
st
cirka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • vatten
  • floursocker med jordgubbssmak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (20-25 grader mer för vanlig ugn)

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

  3. Rör ner smält smör och mjölk

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten

  5. Placera ut pappersformar på en plåt.

  6.  Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

  7. Blanda ihop lite vatten och florsocker med jordgubbssmak till önskad konsistens.

  8. Bre ut glasyren på det avsvalnade muffinsen och garnera med strössel

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.