Makroncupcakes med hallon
Ett läckert recept på cupcakes med hallon och jordgubbssmak
Räcker till 12-14 st
12-14 st
Ingredienser
Så gör du
- 100 g mjukt smör
- 1,5 dl socker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 dl mjölk
- ca 4 st makroner
- 1,5 dl färska eller frysta hallon
Garnering
- 1 förpackninge Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
- 2,25 dl mjölk
- ev. 1,5 dl vispgrädde
- Dr. Oetker Loveströssel
Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills blandningen är jämn. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken. Smula ner makronerna i smeten. Tillsätt sist hallonen. Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i 20-25 minuter i 180 grader. Låt svalna.
Vispa tårtmoussen med mjölken, cirka 2 minuter med elvisp så den blir tjock och fluffig.
Vispa grädden.
Lägg grädden i en spritspåse med stor stjärntyll. Fördela grädden jämnt genom att lägga påsen på bordet och trycka den platt så hela innersidan är täckt av grädde. Öppna därefter påsen och ha i jordgubbsmousse i mitten. Spritsa ut den tvåfärgade frostingen på de avsvalnade muffinsen. Dekorera med pärla eller hjärta.
Det går även bra att endast dekorera med tårtmousse om man vill spara tid!