Bild på Sverige-cupcakes
Bild på Sverige-cupcakes

Sverige-cupcakes

Matilda
sön, 2011-06-05 19:13

De här passar bra till Sveriges nationaldag eftersom det är Sveriges flaggas färger på frostingen! :)

Det här är en hel sats, men jag hade en halv och då blir det ca 6-7 muffins.

Receptet ger

ca 12
st
cupcakes

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • ca 2 tsk rabarbersylt/muffins (man kan också använda någon annan sylt som t.ex hallon eller jordgubb)

Rubrik

  • Frosting:

Ingrediens

  • 200 gram Philadelphiaost
  • 50 gram mjukt smör
  • ca 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • gul och blå karamellfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°c.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

  5. Placera ut ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna med 2 stora msk smet, lägg i en klick rabarbersylt och täck med 1 msk smet.

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.

Rubrik

  • Frosting:

Gör så här

  1. Blanda smör och philadelphiaost i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda om. Häll hälften av frostingen i en annan bunke. Färga frostingen blå i ena bunken, gul i den andra. Fyll en plastpåse med den blå frostingen, en annan påse med den gula. Sätt båda påsarna i en spritspåse med en tyll och spritsa sedan på de avsvalnade muffinsarna.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.