Bild på Banoffeepaj

Banoffeepaj

baka.se
mån, 2015-02-02 14:06

En läcker dessert som är går snabbt och lätt att göra. För variation, byt ut nötterna i toppingen mot krossade maränger eller strössel. Du kan byta ut den karamelliserade mjölken mot kondenserad mjölk. Tänk då på att tillagningstiden blir mycket längre då du först måste koka den kondenserade mjölken ett par timmar.

Receptet ger

1
pajform
ca 24 cm

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 3 st bananer
  • 3 dl vispgrädde

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • nötter efter tycke
  • mörk choklad efter tycke

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du använder varmluft).

  2. Smula sönder kexen till ett fint mjöl.

  3. Smält smöret.

  4. Blanda kexsmulor och smör och tryck ut degen i botten av en smord pajform.

  5. Grädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

  6. Bred ut den karamelliserade mjölken över botten. 

  7. Skiva bananer och fördela ovanpå.

  8. Vispa grädde och bred ett täcke över pajen.

  9. Garnera pajen med grovt hackade nötter och riven choklad. Låt pajen stå kallt tills det är dags att servera.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.