Bild på Blåbärspaj med balsamvinäger

Blåbärspaj med balsamvinäger

I en Annas del ...
mån, 2010-05-31 18:26

Läckert o lite annorlunda recept, blir faktiskt riktigt gott med balsamvinäger i (trots det låter lite knasigt)

Receptet ger

1
st
stor pajform eller 5st små

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 175 g smält margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • FYLLNING:
  • 3-4 dl frysta blåbär
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 3 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda smält smör, mjöl, socker o havregryn o tryck ut i pajform. Grädda ca 15 minuter. Spara lite av degen att strö över pajen.

  2. Blanda blåbär, balsamvinäger, socker o potatismjöl.

  3. Fyll pajskalet med blåbären o strö över det sista av pajdegen.

  4. Grädda ca 20-25 minuter.

  5. Ät pajen ljummen tillsammans med vaniljsås.

Maxmängden blåbär, smör och

Maxmängden blåbär, smör och mindre socker gav full pott. Maxpoäng och då är jag kräsen av mig. Jag tog lite mer än hälften av sockermängden.

lool

lool

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.