Bild på Mangomousse med sötsyrliga bär

Mangomousse med sötsyrliga bär

Oatly, www.oatly.se
tis, 2010-05-11 18:59

En frisk, god och inte allt för onyttig dessert som dessutom är vacker.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 pkt fryst tärnad mango (250 g)
  • 150 g frysta bär, t ex blåbär och hallon
  • 1 dl Oatly iMat
  • 1 st lime, väl tvättad och riven
  • 1 dl strösocker
  • 4 - 5 msk crema di balsamcio Hallon (krämig balsamvinäger på plastflaska)
  • 3 msk florsocker
  • 3 st gelatinblad
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter.

  2. Koka ihop vatten och socker några minuter till en simmig lag tillsammans med det rivna limeskalet.

  3. Lägg de frysta mangotärningarna i en mixerskål och häll över sockerlagen.
    Mixa slätt.

  4. Tillsätt Oatly iMat och låt allt blandas väl.

  5. Tag upp gelatinbladen och krama
    ur dem.

  6. Smält gelatinbladen på svag värme och häll i det i mangomixen.
    Blanda väl.

  7. Häll blandningen i koppar eller glas och låt stelna i kylen minst 2 timmar.

  8.  Lägg de frysta bären i en kastrull och häll över florsocker och Crema di balsamico.  Låt det sakta sjuda tills bären blir glaserade och allt socker löst sig.

  9. Toppa moussen med bären och servera.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.