Mangomousse med sötsyrliga bär
En frisk, god och inte allt för onyttig dessert som dessutom är vacker.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 4 portioner
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 1 pkt fryst tärnad mango (250 g)
- 150 g frysta bär, t ex blåbär och hallon
- 1 dl Oatly iMat
- 1 st lime, väl tvättad och riven
- 1 dl strösocker
- 4 - 5 msk crema di balsamcio Hallon (krämig balsamvinäger på plastflaska)
- 3 msk florsocker
- 3 st gelatinblad
- 1 dl vatten
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter.
Koka ihop vatten och socker några minuter till en simmig lag tillsammans med det rivna limeskalet.
Lägg de frysta mangotärningarna i en mixerskål och häll över sockerlagen.
Mixa slätt.Tillsätt Oatly iMat och låt allt blandas väl.
Tag upp gelatinbladen och krama
ur dem.Smält gelatinbladen på svag värme och häll i det i mangomixen.
Blanda väl.Häll blandningen i koppar eller glas och låt stelna i kylen minst 2 timmar.
Lägg de frysta bären i en kastrull och häll över florsocker och Crema di balsamico. Låt det sakta sjuda tills bären blir glaserade och allt socker löst sig.
Toppa moussen med bären och servera.