Bild på Krämig rabarberpaj
Bild på Krämig rabarberpaj

Krämig rabarberpaj

Matilda
ons, 2011-06-08 19:27

Den här pajen blir jättegod och krämig! Rekommenderas!

Receptet ger

1
paj

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 130 gram mjukt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 msk äkta vaniljsocker
  • 2 stora rabarberstjälkar
  • ev. 1 tsk socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°c.

  2. Blanda det mjuka smöret och sockret i en bunke. Tillsätt ägget och blanda smeten slät. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och tillsätt det i smeten. Rör om ordentligt.

  3.  Smöra och bröa en pajform och tryck ut degen i formen.

  4. Laga fyllningen: Blanda gräddfil och ägg i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker.

  5. Skär rabarbern i små bitar. Strö ut över pajdegen. Strö ev. över lite socker.

  6. Häll på gräddfilsfyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.

  7. Låt kallna, så att pajen hinner "stadga" sig (annars är den så lös om man äter den varm).

krämig rabarberpaj

jätte god mums

slurp

Jättegott o sött! Skall det verkligen vara 1,5 matskedar vaniljsocker? Tyvärr såg jag inte hela texten av receptet när jag kollar instruktionerna från min telefon.Men supergort blev det! /Malena

Bland det godaste jag smakat,

Bland det godaste jag smakat, mycket uppskattad bland vänner

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.