Bild på Mammas äpplekaka med limetwist

Mammas äpplekaka med limetwist

tantrussin
lör, 2010-11-20 12:39

Supergod glutenfri äpplekaka, passar både som fika och dessert.

Receptet ger

1
st
form

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 st medelstora äpplen
  • 2 st ägg
  • 3/4 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl creme fraiche
  • skalet av en lime
  • saften av en halv lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och lime pösigt. Vispa i creme fraiche. Häll smeten över äpplena. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

  2. Servera med vaniljsås.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.