Bild på Rabarberpaj med mandelmassa, citron och pinjekärnor

Rabarberpaj med mandelmassa, citron och pinjekärnor

Oatly, www.oatly.se
tis, 2010-05-11 20:16

Invitera alla prinsar och prinsessor du känner till en härlig fest i det gröna! Och bjud på en kungligt god sommarpaj, självklart krönt med Oatly vaniljsås eller Oatly vaniljglass.

Tips!
Du kan även lägga till lite malen kanel med sockret som blandas med rabarbern och du vill ha en mustig smakbrytning. Pinjekärnorna kan bytas ut mot solroskärnor.

Receptet ger

8
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Ingredienser:

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl flytande mjölkfritt margarin
  • 1 krm salt
  • 1 ägg

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 300 g rabarber i bitar
  • 0,5 dl råsocker
  • 100 g grovriven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk lätt rostade pinjekärnor
  • 2 msk florsocker

Rubrik

  • Till servering

Ingrediens

  • Oatly vaniljsås eller Oatly vaniljglass

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 
Kör mjöl, margarin, och salt i en matberedare.

    2. Tillsätt ägget och kör till en smidig deg.

    3. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 10-12 minuter.

    4. Blanda rabarber med sockret och lägg i pajskalet.

    5. Rör samman mandelmassa, ägg, Oatly Havredryck och citronskal.

    6. Häll det över rabarbern. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen är fast. Garnera med pinjekärnor och florsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.