Bild på Rabarbersmulpaj med frystorkade jordgubbar

Rabarbersmulpaj med frystorkade jordgubbar

baka.se
tors, 2016-06-09 11:10

Låt frystorkade jordgubbar "ta hand" om vätskan från rabarbern istället för potatismjöl.

Kombinationen rabarber, jordgubbar och kardemumma är helt underbar....

Receptet ger

1
st
smulpaj

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 6 dl rabaraber
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 burk Dr. Oetker Frystorkade Jordgubbar
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Smörj en pajform. Skär rabarbern i små bitar och fördela i pajformen. Strö över socker, kardemumma och frystorkade jordgubbar.

  2. Smält smöret och blanda ned havregryn, vetemjöl och vaniljsocker och strösocker.

  3. Smula degen över rabarbern. Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter.

  4. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.