Bild på Radiokaka

Radiokaka

cupcakesfluffan
ons, 2010-06-30 05:35

En klassiker som även går under namnet ischokladkaka, källarkaka och kexkaka. Söt och god kaka som man måste servera kylskåpskall då den smälter fort i rumstemperatur.

Receptet ger

20
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 250 gram kokosfett
  • 200 gram mörk blockchoklad
  • 2 st ägg
  • 3 dl florsocker
  • 25 st mariekex, fingerwafers eller liknande

Gör så här

  1. Smält kokosfett och blockchoklad på svag värme i en kastrull. Låt det svalna.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Rör sakta och försiktig ner det ljumma chokladfettet i smeten.

  4. Klä en avlång form, 1 1/2 liter med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan därefter kex och chokladsmet, avsluta med ett lager chokladsmet.

  5. Låt formen stå i kylskåp, gärna över natten. Skär i tunna skivor. servera genast.

Blanda i lite apelsinskal så

Blanda i lite apelsinskal så blir den ännu bättre!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.