Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Beskvier

Beskvier, beskvier:) dessa kan man ju kombinera i oändlighet. Jag gjorde 1 satts, gjorde dom lite mindre & delade fyllningen så att hälften blev med nutella smak & andra med hallon.

Vote
(2)

Räcker till ca 35 st

Räcker till...

ca 35 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 st äggvitor spara gulorna till fyllningen
  • Fyllning
  • 300 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl Nutella
  • 1 dl hallon
  • Dekoration
  • 300 g choklad
  • 1,5 msk rapsolja
  1. Botten: Riv mandelmassa på den grova sidan av ett givgärn, lägg sedan i en bunke.

    Tillsätt socker & äggvitor. Vispa med elvisp till du har en jämn smet.

    Fyll en sprits påse & spritsa ut ca 35 st bottnar på en plåt med bakplåtspapper, spritsa inte för nära då dom flyter ut.

    Grädda i ca 10 min på 175 grader. Ta ut & låt dom kallna helt.

  2. Fyllning:

    Vispa smör & florsocker fluffigt, gärna i en köksassistent. 

    Tillsätt äggulorna ett i taget & vispa ordentligt. Häll sist i vaniljsockret.

    Nu delar du upp fyllningen i 2 lika skålar & tillsätter nutella i den ena & hallon i den andra .

  3. Ta dom kalla bottnarna & Skeda på fyllningen el använd en palett om ni tycker att det är lättare & forma så att dom blir lite halv runda. 

    Ställ in dom i frysen.

  4. Dekoration:

    Lägg chokladen i en skål & ställ över vatten bad, när det smällt tillsätt rapsoljan.

    Ta nu ut dina beskvier, Stick in spetsen på en kniv i botten & doppa ner dom till hälften.

    jag valde att dekorera med frystorkade hallon med dom det är hallon i & hasselnöt till dom med nutella:)