Bild på Choklad Biskvier

Choklad Biskvier

helsingborgrecepten
lör, 2015-06-06 22:14

Portioner:  30 st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram mandelmassa
  • 1/2 dl socker
  • 1 st äggvita

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 5 msk socker
  • 5 msk vatten
  • 2 st äggulor
  • 150 g smör eller magarin
  • 2 tsk Dr Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 100 gram mörk choklad
  • 25 gram kokosfett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet.

  3. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm diameter och platta till toppen.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.

  5. Koka socker och vatten tills lagen tjocknar. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt en äggula i taget under kraftig vispning. Låt blandningen svalna i rumstemperatur.

  6. Tillsätt mjukt matfettet i små klickar under omrörning. Smaksätt med vaniljsocker.

  7. Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida. Låt de bli kalla.

  8. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med kokosfett i mikrovågsugn eller i ett vattenbad på spisen.

  9. Doppa biskvierna i chokladen och låt den stelna. För att få ett tjockare chokladtäcke kan man doppa två gånger.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.