Bild på Chokladskorpor med apelsin

Chokladskorpor med apelsin

Thean
tors, 2010-05-27 16:02

Lätt att göra, goda att äta

Receptet ger

ca 50
stycken

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl sötmandel
  • 100 g matfett
  • dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • tsk bakpulver
  • skal av 1 apelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C

  2. Hacka mandeln grovt

  3. Rör matfett och socker pösigt, tillsätt sedan ett ägg i taget under omrörning.

  4. Blanda mandel, mjöl, siktad kakao, bakpulver och apelsinskal och rör ner detta i äggsmeten.

  5. Arbeta ihop till en deg och dela i 3 bitar. Rulla ut till längder, lika långa som plåten de ska gräddas på. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt.

  6. Gräddas mitt i ugnen i 15 minuter. Skär sedan direkt i snedabitar och lägg dem med snittytan upp och torka i 100°C i ca 20 minuter eller tills de är torra.

perfekt.. jag tycker om dem

perfekt.. jag tycker om dem

enkla och goda, mina äldre på

enkla och goda, mina äldre på jobbet älskar dom!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.