Choko-kokosstjärnor
Recept på klassisk småkaka med smak av choklad och kokos.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 80 st kakor
80 st kakor
Ingredienser
Så gör du
- 60 g hackad mörk choklad
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 50 g kokos
- 1,75 dl råsocker
- 1 st ägg
- 125 g smör eller margarin
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 160 grader).
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och blanda allt med en elvisp,först på lägsta och därefter på högsta hastigheten till en slät deg.
Slå in degen i folie och ställ den i kylskåpet mint 30 min.
Kavla ut den på bakbord med mjöl, ta ut stjärnor med hjälp av formar och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Grädda kakorna i ca 14 minuter.
Dra över bakplåtspapperet med de färdiggräddade stjärnorna på en kall bakplåt och låt dem svalna.
Smält blockchokladen enligt anvisningarna och stänk den på stjärnorna. Strö på kokosflingor.