Bild på Finska pinnar

Finska pinnar

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2018-08-09 09:43

En rikitigt klassiker bland småkakor och inte alls svår att baka. Här är receptet.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g Dr. Oetker Skållade mandlar
  • 1 krm Dr. Oetker bittermandelarom
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • 1 st äggvita
  • pärlsocker
  • 1 påse Dr. Oetker hackad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Kör mandlarna i mixer eller matberedare till ett fint mjöl. Blanda med vetemjöl och socker.

  3. Smula ner smöret och nyp ihop till en deg.

  4. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem nära varandra. Pensla med uppvispad äggvita och strö över hackade mandlar och pärlsocker.

  5. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.