Bild på Klenätter

Klenätter

scarpan
tis, 2010-06-15 21:53

Smarrigt och klassiskt till julen. Byt ut cirtonen mot rom eller liknande för att få en annan smak på dem.

Receptet ger

25
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gr smör
  • 2 st äggulor
  • 3 msk socker
  • 1 msk saft av citron
  • 1 1/2 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fritering

Ingrediens

  • 1 1/2 dl olja

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • florsocker

Gör så här

  1. Smält matfettet i en kastrull.
    Låt matfettet svalna.

  2. Vispa äggulor och socker pösigt, gärna med elvisp.
    Tillsätt matfett, citronsaft och vetemjöl och blanda ihop till en fast deg.

  3. Kavla ut degen till en tunn platta på mjölad arbetsbänk. Skär ut remsor, ca10x3 cm med hjälp av en sporre eller vass kniv. Skär en skåra mitt i remsan och vrid den ut och in.

  4. Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta till 180°C. 
    Fritera ett par klenäterna åt gången i 2-3 min. Ta upp dem med hålslev. Låt kallna på papperskläddgaller.

  5. Sikta över florsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.