Bild på Macarons à la rose......

Macarons à la rose......

made by love
sön, 2010-05-16 23:16

Rosa macarons med smak av ros och lychee ganach fyllning och hallongele. Det var en mycket underbar kombination!!

Receptet ger

ca 12
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Ingredienser

Ingrediens

  • 100 g mandelspån
  • 100-110 g äggvitor
  • 5 msk strösocker
  • 200 g florsocker
  • 5 droppa röda karamellfärg

Rubrik

  • Lynchee och Rose Ganache

Ingrediens

  • 300 g vit choklad
  • 40 g smör
  • 180 g lynchee
  • 50 g grädde
  • 3 tsk rosvatten

Rubrik

  • Hallon paste

Ingrediens

  • 500 g hallon
  • 2 msk citronsaft
  • 600 g socker
  • 2 pounches flytande pektin

Gör så här

  1. För Macarons.

    Mixa florsocker och mandel i mixer och sila mandeln kasta de stora bitarna eller mixa igen
    I större skål, vispa äggvitan när börjar skumma tillsätt sockret 1 matsked i taget ,försätta vispa tills maräng en är tjock och glansig.
    Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott .
    Tillsätt eventuellt karamellfärg.
    Fyll en spritpåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper och låt dem vila i 60 minuter.
     Varm ung till 150 grader och grädda 15 minuter och låt dem svalna.

    För Lynchee och Rose Ganache

    Smält choklad och smör i mikro. Koka upp grädden med litchi pure och låt svalna något innan hälla över chokladen i tre delar. Blanda från centrum, avsluta med rosvatten och låt ganache stå i kylskåp.

    För Hallon paste

    Börja med att blanda hallon och 200g socker i en kastrull. Koka upp till hallon blir mjuka.

    Pressa genom en sil och häll tillbaka i kastrullen och tillsätt citronsaft.

    Häll i 200 g socker i blandningen och koka till temperatur 113F.

    Tillsätt resten socker och pektin i kastrullen och låt blandningen 200F fortfarande på medelvarm.

    Sänk värmen lite och hålla blandningen på 200F för 2-3 minuter.

    Höga värmen upp tillbaka och låt blandningen 223F för 2-3 minuter.

    Klä en 8*8 panna med plastfolie.

    Ta bort från värmen och häll smeten i pannan och låt stelna för ett par timmar.

    Montage

    Spritsa ganache på kakorna, lägga hallon pasta på och lägg den andra på.

    Spara i kylskåp ca 3 timmer innan serverar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.