Macarons à la rose......
Rosa macarons med smak av ros och lychee ganach fyllning och hallongele. Det var en mycket underbar kombination!!
Räcker till ca 12 st
ca 12 st
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser
- 100 g mandelspån
- 100-110 g äggvitor
- 5 msk strösocker
- 200 g florsocker
- 5 droppa röda karamellfärg
Lynchee och Rose Ganache
- 300 g vit choklad
- 40 g smör
- 180 g lynchee
- 50 g grädde
- 3 tsk rosvatten
Hallon paste
- 500 g hallon
- 2 msk citronsaft
- 600 g socker
- 2 pounches flytande pektin
För Macarons.
Mixa florsocker och mandel i mixer och sila mandeln kasta de stora bitarna eller mixa igen
I större skål, vispa äggvitan när börjar skumma tillsätt sockret 1 matsked i taget ,försätta vispa tills maräng en är tjock och glansig.
Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott .
Tillsätt eventuellt karamellfärg.
Fyll en spritpåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper och låt dem vila i 60 minuter.
Varm ung till 150 grader och grädda 15 minuter och låt dem svalna.För Lynchee och Rose Ganache
Smält choklad och smör i mikro. Koka upp grädden med litchi pure och låt svalna något innan hälla över chokladen i tre delar. Blanda från centrum, avsluta med rosvatten och låt ganache stå i kylskåp.
För Hallon paste
Börja med att blanda hallon och 200g socker i en kastrull. Koka upp till hallon blir mjuka.
Pressa genom en sil och häll tillbaka i kastrullen och tillsätt citronsaft.
Häll i 200 g socker i blandningen och koka till temperatur 113F.
Tillsätt resten socker och pektin i kastrullen och låt blandningen 200F fortfarande på medelvarm.
Sänk värmen lite och hålla blandningen på 200F för 2-3 minuter.
Höga värmen upp tillbaka och låt blandningen 223F för 2-3 minuter.
Klä en 8*8 panna med plastfolie.
Ta bort från värmen och häll smeten i pannan och låt stelna för ett par timmar.
Montage
Spritsa ganache på kakorna, lägga hallon pasta på och lägg den andra på.
Spara i kylskåp ca 3 timmer innan serverar.