Pepparkaksbiskvier
Recept på små biskvier med smak av pepparkaka. En god småkaka som är lika god året om.
Räcker till ca 25 st
ca 25 st
Ingredienser
Så gör du
- 150 g Dr. Oetker skållad mandel
- 150 g Dansukker Råsocker Flor
- 1 msk Dansukker Cane Syrup
- ca 0,5 krm Dr. Oetker bittermandelarom
- 1 st äggvita
- 1 krm kanel
Fyllning:
- 150 g mörk choklad
- 0,5 dl Dansukker Mörkt Muscovadosocker
- 1 tsk pepparkakskryddor
- 50 g smör
Garnering:
- ca 100 g mörk choklad
- 1 msk matolja
Mal mandeln. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta samman till en fast smet. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15 minuter. Ta kakorna från plåten och låt svalna på galler.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Tillsätt socker och pepparkakskryddan. Tillsätt smöret. Låt svalna. Vispa kraftigt med elvisp. Bred fyllningen på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.
Bryt chokladen till garneringen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa i fyllningen på kakorna i chokladen.