Bild på Pepparkaksbiskvier

Pepparkaksbiskvier

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2015-02-04 18:25

Recept på små biskvier med smak av pepparkaka. En god småkaka som är lika god året om.

Receptet ger

ca 25
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g Dr. Oetker skållad mandel
  • 150 g Dansukker Råsocker Flor
  • 1 msk Dansukker Cane Syrup
  • ca 0,5 krm Dr. Oetker bittermandelarom
  • 1 st äggvita
  • 1 krm kanel

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 150 g mörk choklad
  • 0,5 dl Dansukker Mörkt Muscovadosocker
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 50 g smör

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • ca 100 g mörk choklad
  • 1 msk matolja

Gör så här

  1. Mal mandeln. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta samman till en fast smet. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.

     

    Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15 minuter. Ta kakorna från plåten och låt svalna på galler.

     

    Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Tillsätt socker och pepparkakskryddan. Tillsätt smöret. Låt svalna. Vispa kraftigt med elvisp. Bred fyllningen på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.

     

    Bryt chokladen till garneringen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa i fyllningen på kakorna i chokladen.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.