Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Peron kaka

Efter gammalt sa man peron om potatis. Vi i Roslagen håller fast det ordet fortfarande.Du kommer att bli glatt överraskad med den goda citronkrämen emellan.

gunilla78

Vote
(5)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 2-2½ dl vetemjöl
  • 2-2 1/2 st kokta kalla potatisar ca 120 gram
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk strösocker
  • 50 gram smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • ½ st citron fin rivet skal
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och riv den kalla potatisen fint.

  3. Blanda samman potatis, vetemjöl, och smör till en fin deg.

  4. Kavla ut den ca 3 mm tjock kaka. Försök att att få jämna kanter så går det lätt att sporra eller skära ut kakor.

  5. Strö kanel och strösocker ovanpå den kavlade kakan. Sporra eller skär nu kakan i ganska små trekanter eller rutor, ca 4*4 cm ca 40 st.

  6. Lägg dem på en plåt och med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5-6 minuter.

  7. Citronkrämen

  8. Rör ner rumsvarmt smör och florsocker så det blir mjukt och smidigt. Tillsätt äggulan och citronskalet rör smörkrämen kraftigt en stund.

  9. Lägg ihop kakorna två och två med citronkrämen emellan.