Bild på Sega maränger

Sega maränger

scarpan
tis, 2010-06-15 21:46

Extra gott om man ringlar lite smält mörk choklad över :-)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 1/4 tsk citron eller vitvinsvinäger
  • 200 gr mörk blockchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 gr

  2. Vispa äggvitorna i en skål tillsammans med sockret och citronsaften (vitvinsvinägern), ett par minuter. Sen fortsätter man att vispa marängen över en kastrull med kokande vatten. Vispa länge tills det blir tjockt och krämigt, c.a 10 min.
    Ta skålen bort från värmen och vispa vidare tills marängen svalnat.

  3. Smält chokladen, häll i den och rör om lite ,
    men bara en gång så att inte marängen blir brun utan med strimmor.

  4. Klicka ut dem kladdigt på bakplåtspapper och grädda i c.a 45-60 min.

Inte som planerat

Inte som planerat

hur många blir det igentligen

hur många blir det igentligen

De blev riktigt bra. Sådär

De blev riktigt bra. Sådär lagom sega och goa i mitten :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.