Bild på Syltsnittar

Syltsnittar

Loova
tis, 2012-11-20 22:48

Sylt snittar eller även kallade Wienerstänger är en slät kakdeg fylld med valfrisylt och glaserad med en enkel glasyr.  De är ganska lik hallongrottor, så för den som gillar hallongrottor kan även detta vara något att pröva.

Receptet ger

60
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 250 g margarin
  • dl socker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk Hjorthornssalt

Rubrik

  • Fyllning och glsyr

Ingrediens

  • 4 msk sylt
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 175grader, rör samman smör och socker, tillsätt äggen (ett i taget), och till sist mjölet blandat med hjorthornsaltet. Arbeta till en slät och smidig deg. Dela degen på 4 och forma ca 40 cm långa längder. Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i varje längd och fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter. Blanda sedan ingredienserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna. Skär dem sedan medan de fortfarande är varma.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.