Bild på Mumsig äppelmos
Bild på Mumsig äppelmos

Mumsig äppelmos

Marika
mån, 2010-06-07 11:09

Älskar äppelmos, perfekt när man har mycket äppel och de börjar bli gamla.
Supergott på morgongröten eller bara för sig själv.

Receptet är från min mormors hemkunskapsbok

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 deciliter vatten
  • 2 kilo äpplen
  • 4-5 hekto socker (5-6dl till varje kilo fruktmassa
  • 2 mililiter bensoesyra

Gör så här

  1. Skölj och skala äpplena. Ta bort kärnhus och skär i klyftor. Koka upp vattnet och lägg i dem. Låter dem koka tills de blir mjuka. Rör då och då så moset ej bränner vid. Mosa fruktmassan. Väg och tillsätt socker efter mängd. Låt koka i 15min. Tillsät bensoesyra. Häll upp i rena burkar. Tillslut och ställ upp och ner tills de svalnat.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.