Bild på Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde
Bild på Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde
Bild på Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde
Bild på Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde
Bild på Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde
Bild på Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde

Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2010-03-19 18:06

Receptet ger

10-12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljaroma
  • 0,5 tsk salt
  • 5 st äpplen skalade och delade i små bitar
  • 2,5 dl Dr. Oetker valnötskärnor hackade

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • Dr. Oetker Golden perlini

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl med bakpulver, kanel och salt.

  2. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sist ner vaniljarom, äpple och nötter.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt kallna.

  4. Vispa grädde och vanilj och bred över kakan. Dekorera med Golden Perlini och äpple.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.