Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde
Räcker till 10-12 bitar
Räcker till...
10-12 bitar
Recepttyp
Tårtrecept
Tillfälle
Jul
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 2,5 dl socker
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk malen kanel
- 1 påse Dr. Oetker vaniljaroma
- 0,5 tsk salt
- 5 st äpplen skalade och delade i små bitar
- 2,5 dl Dr. Oetker valnötskärnor hackade
Topping
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- Dr. Oetker Golden perlini
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl med bakpulver, kanel och salt.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sist ner vaniljarom, äpple och nötter.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt kallna.
Vispa grädde och vanilj och bred över kakan. Dekorera med Golden Perlini och äpple.