Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Brownie med havtornsglass och saltkola!
Fudgy brownie med saltkolaswirl och en alldeles magiskt krämig havtornsglass! En förvånansvärt enkel tårta med bara 9 ingredienser och lätt tillvägagångssätt!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 10-12 pcs
Räcker till...
10-12 pcs
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
Brownie med saltkolaswirl:
- 3/4 dl sötad kondenserad mjölk
- 150 g mörk choklad
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 1 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- en nypa salt
Havtornsglass:
- 5 dl vispgrädde
- 320 g kondenserad mjölk (ca 3 dl, det som bli kvar i burken efter att du gjort kolasåsen)
- 1 st äggula
- 200 g havtornspuré (ca 250 g mixade, silade havtornsbär)
- 1 tsk vaniljsocker
Brownie:
- Koka upp den kondenserade mjölken tills den fått en brunaktig färg och smakar kola. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält chokladen över vattenbad. Ställ åt sidan.
- Vispa smör och socker fluffigt (ca 4-5 minuter). Tillsätt chokladen.
- Rör ned ägget.
- Rör ned de torra ingredienserna.
- Häll i formen och klicka i kolan. Swirla runt med exempelvis en tandpetare. Grädda 10-15 minuter. Låt svalna helt.
Glass:
- Vispa grädden.
- Rör ned den kondenserade mjölken och vaniljsockret.
- Vispa upp äggulan lätt i en bunke. Värm upp bärpurén och blanda med ägget (rör som en dåre för att slippa klumpar av koagulerat ägg...). Låt svalna helt.
- Vänd ned äggblandningen.
- Häll glassmeten över brownien och frys minst 6 timmar.
- Hoppas att det ska smaka!