Bild på Jordgubbstårta med vit chokladtopping
Bild på Jordgubbstårta med vit chokladtopping
Bild på Jordgubbstårta med vit chokladtopping
Bild på Jordgubbstårta med vit chokladtopping
Bild på Jordgubbstårta med vit chokladtopping

Jordgubbstårta med vit chokladtopping

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2010-04-01 11:04

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten

Ingrediens

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl mjölk

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl god jordgubbssylt
  • 3 dl vispgrädde

Rubrik

  • Chokladtopping

Ingrediens

  • 200 g vit choklad
  • 200 g Philadelphiaost
  • några droppar Dr. Oetker röd hushållsfärg
  • Dr. Oetker dekorationshjärtan
  • Dr. Oetker dekorationsglasyr

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Smörj och bröa en rund bakform som rymmer 1,5 liter. Smält matfettet och låt det svalna något.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned blandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölk och matfett.

  4. Häll smeten i formen och grädda i 175°C i ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan den delas i 3 delar med vass kniv.

  5. Vispa ihop tårtmousse och mjölk enligt förpackningens anvisningar. Använd gärna elvisp.

  6. Vispa grädden hårt.

  7. Blanda jordgubbssylten med 1/3 av den vispade grädden. Bred detta på första tårtbotten och lägg på nästa del.

  8. Lägg tårtmousse på den andra tårtbotten och lägg på den sista delen.

  9. Täck kakan på ovansidan med chokladtoppingen. Spritsa resten av grädden runt kanterna på tårtan och dekorera kakan med hjärtan och glasyr.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.