Bild på Pirattårta
Bild på Pirattårta
Bild på Pirattårta

Pirattårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2012-09-04 13:11

Receptet ger

ca 12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 175 g smör
  • 0,5 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Rubrik

  • Glasyr:

Ingrediens

  • 4 dl florsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 100 g mjukt smör
  • ca 2 msk mjölk

Rubrik

  • Dekorationsförslag:

Ingrediens

  • Dr. Oetker dekorationspärlor
  • Salta Lakritsbomber till kanonkulor
  • Tårtljus till kanoner
  • Bildäck av vingummi till hyttfönster
  • Lakritsstång till mast
  • Ritat papper till segel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 22 cm i diameter.

  2. Smält smöret i en gryta och tillsätt kakao.
    Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Rör ned kakaosmör och mjölk.

  3. Häll smeten i springformen och grädda i 40-45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.
    Låt svalna på bakgaller.

  4. Blanda florsocker, kakao, smör och mjölk till glasyren i en skål. Vispa med elvisp till en luftig smet.

  5. Dela den avsvalnade kakan i två halvmånar. "Limma" samman dem till en tjock halvmåne med hjälp av lite av glasyren. Skär bort lite av botten så kakan kan stå på ett fat med snittsidan uppåt.

  6. Använd den avskurna delen till kanon och akter och skattkista.
    Täck däcket och sidorna av skeppet med glasyr. Fäst kanonen och aktern med glasyr.

  7. Fäst vingummiringarna som hyttfönster och dekorera med mast, pärlor och kanonkulor.

bra smak :)

bra smak :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.