Bild på Pokémon Go tårta

Pokémon Go tårta

My Kitchen Stories, mykitchenstories.se
ons, 2016-08-10 12:24

Recept på tårta inspirerad av spelet som alla snackar om just nu. 

Receptet ger

1
st
tårta 20 cm i diameter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk vinäger valfri, jag använde äppelcidervinäger
  • 75 g rumstempererat smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 msk röd pastafärg
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 tsk vinäger och 0,5 tsk bikarbonat

Rubrik

  • Frosting/fyllning

Ingrediens

  • 600 g färskost
  • 150 g rumstempererat smör
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt ett galler i nedre delen av ugnen.

  2. Häll upp mjölken i ett glas och tillsätt 0,5 msk vinäger. Blanda och låt stå medans du gör resten av receptet.

  3.  Vispa smör och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt därefter ett ägg i taget och vispa mellan.

  4. Blanda pastafärg, vaniljpulver och kakao i en skål. Vispa ner det i smörsmeten.

  5. Tillsätt mjölk- och vinägerblandningen som nu ska ha tjocknat lite. Vispa lite till.

  6.  Sikta tillslut ner vetemjöl och salt. Blanda försiktigt, vispa inte, tills du får en jämn smet.

  7.  Blanda vinäger och bikarbonat i en liten skål. Det kommer bubbla till lite. Blanda ner detta i smeten försiktigt.

  8. Klä en form med bakplåtspapper och ha i smeten.

  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter (beror lite på ugn) tills kakan är helt genomgräddad.

  10. Vispa färskost och smör till en fluffig smet. Ju längre tid du vispar desto mindre smörsmak kommer du att få.

  11. Sikta ner florsockret och vispa lite till, inte för länge då finns det risk att frostingen blir lös!

  12. Låt tårtan svalna helt. Dela din tårtbotten i tre delar och sätt ihop tårtan enligt filmklippet(https://www.youtube.com/watch?v=b9lIPa1tCXY). Den runda formen på tårtan skapas genom att tårtbottnarna trycks ner i en rund skål och varvas med frosting. Efter att du fyllt tårtan i skålen är det viktigt att den får stå och vila i kylskåpet helst över natten innan du fortsätter.

     

     

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.