Bild på Glutenfria semlor

Glutenfria semlor

baka.se
tis, 2015-12-29 13:31

Ett recept på goda glutenfria semlor som bakas på glutenfri mjölmix.

Receptet ger

ca 16
st
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 paket jäst
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk finstött kardemumma
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 10 dl glutenfri mjölmix
  • 1 ägg till pensling

Rubrik

  • Fylning till ca 8 semlor

Ingrediens

  • 100 g mandelmassa
  • 25 g smör
  • 3 dl grädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarmt. Rör ned smöret och låt det mjukna i mjölken. 

  2. Lös upp jästen med lite av degvätskan och rör om tills jästen löst sig.

  3. Tillsätt resten av degvätskan och fiberhusk. Låt blandningen svälla i 10-15 minuter.

  4. Blanda salt, socker, kardemumma, mjölmix och bakpulver och ha det i vätskan. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa väl övertäckt med bakduk i 30 minuter.

  5. Mjöla bakbordet och stjälp upp degen. Dela den i 16 lika stora delar. Rulla varje del till en rund bulle och lägg på plåt. Täck över och låt jäsa i ca 40 minuter.

  6. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 8 minuter. Låt svalna under bakduk.

  7. Fyllning: Vispa grädden. Rör ihop mandelmassa och smör. Skär av lock och gröp ur lite av bullen. Fyll med mandelfyllning först och spritsa eller skeda därefter på grädden. Lätt på locket och pudra över lite florsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.