Bild på Kanelsnurror med apelsin/katrinplommon

Kanelsnurror med apelsin/katrinplommon

Oatly, www.oatly.se
tis, 2010-05-11 12:52

Vad passar bättre som sportlovsfika än bullar med varm choklad? Här kommer ett recept på lite annorlunda bullar fyllda med katrinplommon, kanel och kardemumma och med smak av apelsin.

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Deg

Ingrediens

  • 8 dl dinkelmjöl
  • 3 dl Oatly havredryck
  • 50 g margarin
  • 25 g jäst för söta degar
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 st rivet skal av tvättad apelsin
  • 1 krm salt

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 25 g margarin, rumsvarmt
  • 2 burkar katrinplommonpure (små)
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 1,5 dl pumpafrön
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 tsk råsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt Oatly Havredryck och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

  2. Tillsätt honung, apelsinskal och salt samt nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

  3. Blanda fyllningen.

  4. Ta upp degen och knåda den smidig med resten av mjölet. Kavla ut till en platta, ca 1/2 cm tjock. Bred på fyllningen och rulla till en rulle. Skär i 20 bitar och ställ i pappersformar.

  5. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla med äggvisp och strö över råsocker och pumapfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°, ca 8 min.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.