Bild på Kardemummakaka

Kardemummakaka

Camilla
tis, 2010-06-22 10:14

Kardemumma är gott! Och genom att byta en del av smöret mot Kesella blir kakan lite nyttigare.

Receptet ger

1
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g smör
  • 1,5 dl Kesella mager
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor grovt stötta. Alternativt 2 tsk malen kardemumma

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 3 msk pärlsocker
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel 1 påse

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna.

  2. Vispa ägg och socker luftigt. Rör ner smör och kesella. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt de torra ingredienserna och mjölken.

  3. Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och hackad mandel.

  4. Grädda kakan i 175 grader i ca 1 timme.

Hur många ägg ska det vara i

Hur många ägg ska det vara i smeten? Upptäckte att uppgiften saknade precis när jag skulle prova receptet och fick snabbt googla upp ett annat. Men vill gärna ha det här med kesella så vore mycket tacksam om någon kunde komlettera för mig.
Mvh//Indra

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.