Bild på Fromage på svarta vinbär

Fromage på svarta vinbär

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
ons, 2010-04-21 11:29

Serveringstips: havreflarn passar till.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • 5 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 3 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.

  2. Vispa gulorna pösiga med florsockret .

  3. Krama ur gelatinet och smält den med svartvinbärsaften på svag värme.

  4. Vispa äggvitorna till hårt skum .

  5. Blanda Lindahls yoghurt med gelantinblandningen.

  6. Rör sedan ner äggulesmeten och till sist marängmassan.

  7. Häll upp i en form och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.