Bild på Smoothie / Maräng-tårta

Smoothie / Maräng-tårta

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
mån, 2010-04-26 14:03

Gjord med Lindahls Turkisk yoghurt

Receptet ger

tårta, ca 18 cm

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten:

Ingrediens

  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 tsk limesaft
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 - 3 tsk färsk mynta, beroende på styrkan

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 1 dl yoghurt
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl färska jordgubbar eller hallon
  • 0,5 banan
  • 1 msk socker
  • raspet av 1 lime
  • 1 msk limesaft

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • 1 dl färska jordgubbar eller hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.

  2. Vispa äggvitorna till marängmassa. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen.

  3. Sikta potatismjölet i marängmassan, blanda och tilsätt under fortsatt omrörning limesaft och finhackat mynta.

  4. Spritsa smeten till en rund botten (18 cm) på ett bakplåtspapper. Avsluta med att spritsa resten av smeten som en upphöjd rand runt botten.

  5. Grädda i ca 30-45 minuter och låt sedan svalna.

  6. Lägg gelantinen blött i lite vatten under 5 minuter.

  7. Mosa bären och banan med en mixer. Smaka av med socker och limeskal.

  8. Värm yoghurt fingervarm. Krama ur gelantinen och hetta upp den i limesaften. Blanda noga gelantinblandningen med yoghurt och rör till slut i fruktblandningen.

  9. Ställ kall en stund tills fyllningen börjar stelna. Bred fyllningen på tårtbotten och låt stelna på ett kallt ställe.

  10. Garnera med färska bär .

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.