Glutenfri Chokladtårta
Den här kakan är mycket enkel att göra, har en stark chokladsmak och är helt glutenfri.
Den är hållbar och kan även frysas.
Receptet kommer från Mauds bästa tårtor och pajer av Maud Onnermark.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Rubrik
- Kaka
Ingrediens
- 100 g smör
- 200 g mörk choklad
- 2 dl strösocker
- 4 st ägg
Rubrik
- Tillbehör
Ingrediens
- Lättvispad grädde
- Eventuellt hallonsås, frukt eller bär
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en 2-liters kastrull.
Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
Vispa till en blank smet utan klumpar.
Vispa ner sockret och sedan ett ägg i taget tills allt är jämnt blandat.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda på andra falsen nerifrån i 15-20 minuter.
Servera med lättvispad grädde och ev hallonsylt eller bär till tårtan.
Glutenfri chokladtårta
av Gäst - 2016-06-23 22:35
Otroligt lätt att baka , bara vispa ihop ingredienserna, smakar dock som ett avancerat bakverk
riktigt gott
av Gäst - 2012-07-24 18:02
riktigt gott
Mkt lätt recept, o mkt god!!
av Gäst - 2011-05-23 09:49
Mkt lätt recept, o mkt god!! 5/5 borde den lätt ha
Super gott! Jag tycker den
av Gäst - 2011-01-23 18:10
Super gott! Jag tycker den bårde ha 5/5!
lätt recept.
av Gäst - 2010-11-26 15:21
lätt recept.
det är väldigt goot
av Gäst - 2010-10-21 15:41
det är väldigt goot
Skriv kommentar