Glutenfri Chokladtårta
Den här kakan är mycket enkel att göra, har en stark chokladsmak och är helt glutenfri.
Den är hållbar och kan även frysas.
Receptet kommer från Mauds bästa tårtor och pajer av Maud Onnermark.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 1 st 24 cm i diameter rund form
1 st 24 cm i diameter rund form
Ingredienser
Så gör du
Kaka
- 100 g smör
- 200 g mörk choklad
- 2 dl strösocker
- 4 st ägg
Tillbehör
- Lättvispad grädde
- Eventuellt hallonsås, frukt eller bär
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en 2-liters kastrull.
Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
Vispa till en blank smet utan klumpar.
Vispa ner sockret och sedan ett ägg i taget tills allt är jämnt blandat.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda på andra falsen nerifrån i 15-20 minuter.
Servera med lättvispad grädde och ev hallonsylt eller bär till tårtan.