Bild på Glutenfri Chokladtårta

Glutenfri Chokladtårta

sarahbakar
tors, 2010-05-27 21:35

Den här kakan är mycket enkel att göra, har en stark chokladsmak och är helt glutenfri.

Den är hållbar och kan även frysas.

Receptet kommer från Mauds bästa tårtor och pajer av Maud Onnermark.

Receptet ger

1
st 24 cm i diameter rund form

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kaka

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg

Rubrik

  • Tillbehör

Ingrediens

  • Lättvispad grädde
  • Eventuellt hallonsås, frukt eller bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smält smöret i en 2-liters kastrull.

  3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.

    Vispa till en blank smet utan klumpar.

  4. Vispa ner sockret och sedan ett ägg i taget tills allt är jämnt blandat.

  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  6. Grädda på andra falsen nerifrån i 15-20 minuter.

    Servera med lättvispad grädde och ev hallonsylt eller bär till tårtan.

Glutenfri chokladtårta

Otroligt lätt att baka , bara vispa ihop ingredienserna, smakar dock som ett avancerat bakverk

riktigt gott

riktigt gott

Mkt lätt recept, o mkt god!!

Mkt lätt recept, o mkt god!! 5/5 borde den lätt ha

Super gott! Jag tycker den

Super gott! Jag tycker den bårde ha 5/5!

lätt recept.

lätt recept.

det är väldigt goot

det är väldigt goot

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.